bijna

Bijna zover en wat eet je dan?

Bijna zover!

Het is bijna zover, de marathon staat nu echt bijna voor de deur.
Langzaam neemt de spanning toe, maar ook de vraag hoe nu om te gaan met je voeding.
Want wat is nu wel goed en wat niet? Van iedereen, hardloper of niet, krijg je tips en trucs.
Goed bedoeld, maar niet alles werkt voor elk lichaam.
Dus doe ik maar een beetje van wat voor mij goed voelt.

Tijdens de marathon

Gelukkig had ik me lang van te voren al verdiept in gelletjes en sportdrankjes. Omdat ik niet alles kan verdragen wilde ik niet al te zoete spullen voor onderweg. En ik wilde er lang van te voren mee gaan oefenen.
De keus viel voor mij op Maurten, een wat duurder merk. Maar het schijnt dat Eliud Kipchoge er óók op loopt. Nou, dan moet het goed zijn met de wereldtijden die hij op marathons neerzet.
Niet dat ik me met hem wil vergelijken, maar als het goed is voor hem, dan is het dat vast ook voor mij.
En al die smaakjes hoeven voor mij sowieso niet, dus ik ga het met dit merk doen. In de sportzaak heb ik me uitgebreid laten voorlichten wat ik dan precies nodig heb voor een hele marathon. Dat valt nog best mee. Een sportdrank van 500 ml vooraf, 5 gelletjes voor onderweg en 500 ml sportdrank nadien. Dat zou voldoende moeten zijn en dan hoef ik niet aan de ontbijtkoek, bananen en winegums. Dat zou voor mij toch al een straf zijn en een garantie voor buikkramp.
Maurten is dat niet, dat gaat gewoon goed, ik liep er al een halve marathon op in februari.

Vóór de marathon

Maar ook in je voorbereiding moet je al goed op voeding gaan letten.
Zo ben ik in februari gestopt met mijn wijntje en gelukkig viel dat mee. Geen afkickverschijnselen en ook niet per ongeluk uit automatisme of stress naar de fles gegrepen.
De één zegt dat het niet nodig is, de ander zegt van wel. Tja, een paar maanden geen alcohol kan nooit slecht voor je zijn dus maar gewoon gedaan.
Daarnaast ben ik overgestapt op het ontbijtgraan Teff, daar krijg je sneller een verzadigd gevoel van, maar ook enorme energie door langzame koolhydraten. Het werkt ook nog eens goed voor je darmflora.
En dan het bietensap. Dat schijn je te moeten drinken in de weken voor de marathon. Ik kan je vertellen dat dat geen feestje is voor mij, maar goed, ogen dicht en slikken maar.
Vanaf nu ga ik ook wat meer koolhydraten nemen, wat extra vitamines en voldoende drinken op een dag.
Dat moet toch genoeg zijn zou je zeggen.

Tips genoeg

En vraag niet vlak voor een marathon aan mensen wat je wel en niet moet doen. Want iedereem heeft er ineens verstand van en ze spreken elkaar allemaal tegen. Wat ik ga doen is gewoon mijn best om af en toe wat vocht te nemen onderweg, ik lik aan mijn gelletjes en doe mijn ding.
Oh en de dag van te voren ga ik heerlijk aan de teff pannenkoeken.
Laat die marathon maar komen, mijn lijf is er klaar voor!Gepubliceerd door

admin

Schrijvende hardloper uit Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *